Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Recepten voor een yoga-weekend

Posted by chairemy op 18 oktober 2017

Hierbij de recepten van het yogaweekend van september. Gemakkelijke recepten zodat er veel tijd overblijft voor het weekendprogramma. Misschien kun je deze recepten zelf gebruiken als je een planning moet maken voor een groep voor meerdere dagen. We aten met 6 personen. Als toetje had ik verschillende smaken Almhof Roomyoghurt meegenomen en een paar pakken sojavla. Wil je ook eens een yoga-meditatieweekend meemaken met jouw eigen groep? Kijk op http://www.chaire.nl/weekend.htm en neem contact met me op!

Vrijdagavond:
– Soep met pappadums.Verse groenten fijnsnijden: prei, venkel, wortel, paprika, met handje doperwtjes (vriezer) kort koken. Pak biologische tomatensoep (AH heeft een lekkere) toevoegen. Met pappadums, die tegenwoordig kant en kaar te koop zijn. Variatie voor een voedzamer soep: (soja)noedels of pasta of stukjes aardappel er door.

Zaterdagmiddag:
– Witte basmatirijst (klein handje per persoon) gaarkoken.
– Kitchari: stukje verse gember en geelwortel en uitje fijnsnijden, fruiten in ghee of olie met wat komijnzaad en gara masala kruidenmix. Ondertussen gele mungboontjes (klein handje per persoon) goed wassen en uitlekken en een ketel water koken. Mungboontjes in de pan, op hoog vuur even goed roeren, dan heet water toevoegen, nog even roeren en laten gaarsudderen in ongeveer 30 minuten. Verse korianderblaadjes er over (kijk elders op het blog voor kitchari variaties)
– Groenten roerbakken: wat je lekker vindt en wat in het seizoen is. Wij hadden broccoli, courgette, paprika, wortel. Naar smaak uitje of knoflook meefruiten.
– Rucola met tomaatjes
– mangochutney en een potje zoetzure augurkjes

Zaterdagavond:
– Deze schotel kun je warm, lauw of koud eten afhankelijk van het jaargetijde en de tijd waarop je het hebt klaargemaakt. Aardappels (schillen en) in partjes snijden, sperciebonen punten en in stukjes snijden. Afzonderlijk gaarkoken. Mix maken van olijfolie, mosterd, gesnipperd sjalotje, zwarte olijven in plakjes, beetje balsamicoazijn. Gare bonen en aardappels hierdoor scheppen. Vlak voor het opdienen een blok verkruimelde feta en wat verse peterselie er door scheppen.
– veldsla met tomaatjes er bij

Zondagmiddag:
– rijst/mungburgers. De avond tevoren in de week zetten: per persoon een klein handje groene mungbonen en 1/2 handje witte basmatirijst. De geweekte bonen en rijst afgieten. Garam masala toevoegen, asafoetida, zout en verse fijngesneden gember en een beetje water. Pureren met de staafmixer, indien nodig water toevoegen, moet de consistentie van dik pannekoekbeslag krijgen. Hiervan burgers of pannekoekjes bakken in wat olie. (elders op de blog variaties voor deze burgers) Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag.
– Waterkers met tomaat en paprika
– Raita: 1 grote komkommer grof raspen. Mengen met een aantal eetlepels volle (10%vet)yoghurt. In een beetje ghee of olie fruiten: komijn, kaljoni, knoflook of asafoetida, versgemalen zwarte peper. Dit mengel van ghee en kruiden door het komkommermengsel scheppen. Vlak voor opdienen wat verse korianderblaadjes er over.
– mangochutney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: