Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

“Naan”brood met kefir

Posted by chairemy op 9 april 2017

Eerst de grillpan op het vuur zetten om goed warm te worden.
5 volle eetlepels volkoren speltmeel in een diep bord. snufje zout en halve theelepel bakpoeder erdoor roeren. theelepel ghee en een klein scheutje kefir (die lekkere rauwmelkse kefir-drank van Ekoplaza waar ik al eerder over schreef). Eerst roeren met de lepel, dan stevig kneden met je handen. Als het deeg te droog is een klein beetje water toevoegen, vaak is het al genoeg om een hand nat te maken. En natuurlijk: als het deeg te nat is wat meel toevoegen. Met je handen of met een deegroller tot een plat broodje vormen en bakken in de grillpan. Ongeveer 5 minuten, paar keer omkeren. Warm opeten, bijvoorbeeld met soep of salade.

Door de kefir wordt het brood heerlijk smeuig en gaat het ook een beetje rijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: