Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Amaranth in het brood

Posted by chairemy op 19 februari 2017

Ik schreef kort geleden over amaranth in de soep en heb nu ontdekt dat gekookte amaranth ook heel goed in brood meegebakken kan worden.

Kook amaranth met ruim water gaar (25 minuten ongeveer) Laat het een tijdje staan, zodat het nog meer water opneemt.

doe 2 volle lepels amaranth in een kom, meng met wat zout, olie/boter, bakpoeder en 3 volle lepels volkoren meel. Goed kneden en water of meel toevoegen tot het een stevig deeg is (is ook afhankelijk van hoe vochtig de amaranth is). Het is een vrij kleverig deeg, houd water en meel dus binnen handbereik. Met je handen tot een plat brood drukken en iets bestuiven met meel. Bakken in de grillpan of in de oven.

Uiteraard kun je varieren met smaak, door toevoegen van kruiden, noten, zaden etc. Of door het water te vervangen door yoghurt of karnemelk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: