Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

zelfgemaakte chocola

Posted by chairemy op 22 januari 2017

Dit weekend weer eens chocola gemaakt:

gelijke delen rauwe cacao, kokosolie, (palm)suiker (ik gebruikte een kommetje van 50 ml) in een kom. Die op een kom heet water zetten, zodat de olie smelt. Goed door elkaar roeren. Op smaak brengen met geraspte sinasappelschil (van een hele, bio sinasappel) en wat vanillepoeder en evt een snufje zout. Goed door elkaar roeren, het moet een dikke brij worden. Eventueel nog wat cacaopoeder toevoegen. Uitgieten/smeren op een stuk bakpapier. In de koelkast laten opstijven en dan in stukken breken. Direct uit de koelkast eten, op kamertemperatuur wordt het snel weer zacht.

Variaties: fijngewreven muntblaadjes, gemalen gedroogde bessen, gehakte of gemalen noten, kokos.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: