Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

omgekeerde stamppot

Posted by chairemy op 22 januari 2017

Niets zo lekker met dit koude weer als oerhollandse stamppot. Een manier om die leuker, veelzijdiger en nog smakelijker te maken is omgekeerde stamppot. Je kunt dan ook relatief meer groente en minder aardappels gebruiken. Het gaat als volgt:

kook de aardappels en stamp tot puree.

roerbak in een wok of grote pan een lekkere mix van groente en andere dingen. Voeg indien nodig iets water daaraan toe. Schep als laatste de aardappelpuree er door. Enkele mogelijkheden, maar met je eigen fantasie zijn de mogelijkheden onbegrensd:

Zuurkool: fruit knoflook en/of ui in een beetje ghee of olie. Voeg stukjes paprika toe. Knijp iets van het vocht uit de zuurkool, snijd wat fijner en voeg toe. (ik gebruik altijd verse zuurkool van Ekoplaza). Fruit nu op heel laag vuur. Kruid met ras-al-hanout of kerrie. Laat stukjes ananas even meewarmen voor je de aardappels er door schept. Geraspte kaas er over, of een vleesvervanger meewokken. Hou je van pittig: rood pepertje meewokken.

Gemengde groente en bonen: fruit venkel, paprika, wortel en prei. Kruid met komijn of garam masala. Voeg een paar scheppen witte bonen in tomatensaus toe. Dan de aardappels. Extra lekker met wat creme fraiche.

Bruine bonen: fruit ui, champignons, prei, paprika met wat chilipoeder. Schep op het laatst stukjes tomaat er door. Dan de bruine bonen en aardappelpuree. Lekker met vegetarische spekjes.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: