Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

eenpansmaaltje met snijbiet

Posted by chairemy op 1 juni 2016

Door de storm van afgelopen maandag was de kas omgewaaid op de tuin. Bovenop de bonenstokken. Vanochtend alles opgeruimd, hopelijk komen de bonen en tomaten goed weer bij. Veel andere gewassen waren ook platgeslagen, maar het is altijd verbazend hoe snel alles weer herstelt. Na het harde werken nam ik wat knoflook en snijbiet mee voor het middagmaal. Morgen weer verder met het herstellen van de schade.

de knoflook is nog niet klaar, maar je kunt al stengeltjes oogsten, en het onderste deel daarvan fijnsnijden, verglijkbaar met een bosuitje. Ik neem de dunste stengeltjes, die waarschijnlijk niet meer uit zullen groeien tot een bol.

Theelepel zonnebloemolie in de pan, vuur op de laagste stand, dan heb je nauwelijks olie nodig. fijngesneden knoflook (teentje of vers stengeltje) zachtjes fruiten met kaljoni of komijnzaadjes. Bataat in kleine blokjes toevoegen. 4 champignons in stukjes er bij. 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes. Flinke hand snijbiet kleinsnijden en toevoegen. Nu even op hoger vuur al roerend laten bakken, dan het vuur weer laag, een paar minuutjes, tot de bataat gaar is. Handje pompoenpitten meewarmen. Op het bord wat mosterd erover, of mosterd-dillesaus (ik had die van Ikea in huis, lekker!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: