Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

witlofsoep met waterkers en amandel

Posted by chairemy op 23 oktober 2015

Voor 2 kommen.

Handje amandelen weken in kokend water. 2 flinke struiken witlof (als je biologische neemt, kun je ook de harde kern meekoken, want die is niet bitter) grof snijden en gaarkoken in ruim water. Met een snufje van elk: garam masala, asafoetida, komijn en gember.

handje vol waterkers, zonder steeltjes even meekoken. Ondertussen de amandelen ontvellen en ook even meekoken. schepje bouillonpoeder een klein scheutje sojasaus erdoor en pureren met de staafmixer. Indien nodig wat water toevoegen. De amandel geeft de soep een heerlijk romige consistentie en de stukjes amandel geven het net een beetje bite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: