Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Satsangsoep en mango-traktatie

Posted by chairemy op 3 oktober 2015

Gistermiddag en gisteravond Satsang met Swami Ma Tripurashakthi Bharati.

Met een paar deelnemers aten we heerlijke mungbonensoep:

Voor 6 personen: 2 handjes gele mungboontjes en 2 handjes rode linzen goed waseen en aan de kook brengen met een stukje fijngesneden gember en een stukje fijngesneden verse geelwortel. 1 zoete bataat schillen, snijden en toevoegen. 3 tomaten in stukken toevoegen. Als het gaar is pureren met de staafmixer. Ondertussen groenten fijnsnijden: handje snijbonen, stukje bloemkool, paar wortels, rode paprika, venkelknolletje. Aan de puree toevoegen. Ook toevoegen: paar schepjes bouillonpoeder, volle theelepel ras al  hanout kruiden, 10 gemalen zwarte peperkorrels. Soep verdunnen met water tot een goede consistentie en nog een paar minuutjes doorkoken. Brood of crackers er bij, (als je tijd genoeg hebt kun je zelf chapati’s maken) en smullen maar.

Voor 6 personen: mangotraktatie: 2 rijpe mango’s in stukjes snijden en pureren met een bekertje creme fraiche, scheutje rozenwater en wat vanillepoeder. In mooie glazen serveren en met een klein lepeltje eten. Genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: