Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

sandwich-spread

Posted by chairemy op 16 september 2015

een lekker groentenprutje, voor op brood, of als smaakmaker bij de warme maaltijd. Alle ingrediënten, behalve de paprika, kwamen vers van de tuin.

1/2 aubergine, 1/2 courgette in plakjes snijden, 1 zoete puntpaprika in repen, 1 uitje, 2 teentjes knoflook, alles inwrijven met olijfolie en in porties grillen in de grillpan. iets laten afkoelen en de plakjes in vieren snijden. 3 tomaten in stukjes snijden. 10 zwartepeperkorrels fijn vijzelen.

alles bij elkaar in een mengkom, 1/2 theelepel zout er door, grof pureren met de staafmixer. en klaar! lekker op een geroosterde boterham. Of op een toostje.  in de koelkast wel een paar dagen houdbaar.

variaties: noten, amandelen of pijnboompitten meepureren. of: geraspte kaas of creme fraiche er door roeren. of: kikkererwten en komijn meepureren. enzovoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: