Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Rabarbersiroop – met rozen

Posted by chairemy op 26 mei 2015

Vroeger maakte mijn moeder het en het was altijd heerlijk verfrissend als we na een lange fietstocht thuiskwamen van school. We maakten er ook waterijsjes van volgens mij.

voor een halve liter siroop:

6 flinke stelen rabarber kleinsnijden en goed gaarkoken in een kwart liter water. Als het gaar is een handje vol geurende rozenknopjes (ooit gekocht in een kruidentheewinkel) toevoegen en even mee laten koken.  Dit mengsel in een fijne zeef gieten en laten uitlekken in een kan of pan. Schoteltje met iets zwaars er op om meer vocht uit te laten lekken. Geef het de tijd.

Mijn moeder nam vroeger gelijke delen siroop en suiker, ik heb nu wat minder suiker toegevoegd. Ik had 350ml sap en heb 150 ml sucanat toegevoegd. Goed doorroeren en evt verder af laten koelen. In een pot of fles in de koelkast bewaren. Te gebruiken als limonadesiroop of door de yoghurt. Enzovoort. Geen idee hoe lang het goed blijft, ik denk wel een paar weken.

Variaties: rozenwater in plaats van rozenknopjes, een klein scheutje toevoegen nadat de siroop is afgekoeld. Zelf vind ik rabarber en anijs een lekkere combi: anijszaadjes langer meekoken. Of half om half met aardbeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: