Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

bietensoep met geitenkaas

Posted by chairemy op 21 april 2015

Had ik al eens over bietensoep geschreven? Zo heerlijk en voedzaam. Hier is de versie van vandaag, voor 2 flinke porties.

2 bietjes, 1 winterwortel, 1 bataat, 1 aardappel schillen, in stukjes snijden en aan de kook brengen in ruim water. 1/2 theelepel gember, stukje verse geelwortel of 1/2 theelepel geelwortelpoeder, 1 knoflookteentje, 2 theelepels ghee, takje lavas (maggiplant) meekoken. een half uurtje, afhankelijk van hoe groot je de stukken hebt gesneden. Lavas verwijderen en dan de soep pureren met de staafmixer.

ondertussen 4 stengels bleekselderij in dunne plakjes snijden. Stukje zachte geitenkaas verkruimelen in je soepkom, paar bieslooksprietjes snijden en bij de kaas doen.

Na het pureren de bleekselderij aan de soep toevoegen, indien nodig wat water er bij. Op smaak maken met vegetarische bouillonpoeder en wat versgemalen zwarte peper. Nog een paar minuutjes koken. De bleekselderij mag knapperig blijven. In de kom scheppen, de kaas smelt een beetje en maakt de soep heerlijk romig en vol van smaak.

nog iets er bij eten? Probeer eens maiswafels. Net zoiets als rijstwafels, maar dan van mais. Lekker licht en prima voor het voorjaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: