Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

noedelsoep, maar dan echt.

Posted by chairemy op 17 april 2015

Toegegeven, ze zijn makkelijk en redelijk lekker, die kant en klare noedelsoepjes. Maar gezond en voedzaam is anders. Vorige week ontdekte ik in de aanbieding bij EkoPlaza speltnoedels in een handig pak met 4 porties (volgens mij hebben ze ook boekweitnoedels, glutenvrij). Hiermee maak je een gezonde, voedzame maaltijdsoep. In 10 minuten klaar, als je zodra je het water hebt opgezet al begint met het snijden van de groenten.

1/2 liter water aan de kook brengen. Snuf gember en geelwortel toevoegen en teentje gesnipperde knoflook of snuf asafoetida. Drupje sesamolie, zonnebloemolie of ghee er bij. Een portie noedels (evt eerst verkruimelen) toevoegen aan het kokende water. Ondertussen groenten in stukjes snijden. Wat je maar in huis hebt en lekker vindt. Bijvoorbeeld: wortel, broccoli, prei, bleekselderij, venkel, paprika, courgette, tomaat, champignon, shi take enzovoort….. Kies voor enkele groenten en maak een leuke kleurencombinatie. Groenten een paar minuten meekoken. 1/2 theelepel bouillonpoeder er door. Van het vuur af op smaak maken met een beetje tamari en sambal. Verse bieslook en lavas toevoegen als je die hebt.

Voor extra vulling kun je kleine blokjes (rook)tofu even laten meekoken of een schepje kikkererwten toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: