voorjaarslunch voor 2 vriendinnen met chocoladetoetje
Posted by chairemy op 19 maart 2015
voor 2 personen
basmatirijst koken.
voor de paneer (verse kaas): 3/4 liter volle melk aan de kook brengen, sap van 1 citroen er door en laten stremmen. zeven door een (zak)doek.
in wat ghee fruiten: teentje knoflook, 5 gemalen zwarte peperkorrels, theelepel kaljonizaadjes. Toevoegen fijngesneden groenten: 1/2 venkelknolletje, dun preitje, stukje courgette, handje spercieboontjes. 5 minuutjes zachtjes fruiten. Groene asperges in stukjes snijden, steeltjes bij de groente doen en 1/2 tomaat kleingesneden. aspergetopjes pas op het laatst toevoegen. Nog even laten sudderen. Paneer er door roeren. Weinig zout er over. Blaadjes waterkers er bij op het bord.
toetje: 3 theelepels cacaopoeder, 3 theelepels suiker, 3 eetlepels havermout, 2 eetlepels walnoot in stukjes, rasp van 1 sinasappel husselen. 2 eetlepels kokosolie erdoor en tot een massa roeren. Uitdrukken op een stukje bakpapier, in blokjes snijden/schuiven met een mes. 1 uur minimaal laten opstijven in de koelkast
goed gezelschap en een kop thee erbij!
Geef een reactie