snelle couscouslunch voor 2
Posted by chairemy op 3 februari 2015
Weinig tijd en toch lekker en gezond eten. Er ligt altijd wel iets in huis dat je kunt combineren met couscous. Warm om meteen op te eten, of afgekoeld om mee te nemen.
Water koken, 3 handjes couscous en 1 handje rozijnen in een bak, kokend water er op. Terwijl de couscous welt in een beetje zonnebloemolie fruiten: theelepel komijnzaad, theelepel venkelzaad, snuf asafoetida, sjalotje, 1/2 rode paprika, stukje courgette, handje doperwten uit de vriezer. peper en zout naar smaak toevoegen. ondertussen 1/2 avocado in blokjes en een stukje feta verkruimelen en besprenkelen met een beetje citroensap. couscous door de groenten scheppen, van het vuur af de avocado en feta er door. Klaar. Eet smakelijk!
Varieer met allerlei andere groenten, andere kaas of noten en zaden in plaats van feta en avocado. Dadels of abrikozen of een appel in plaats van rozijnen. enzovoort…..
Geef een reactie