Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

van de tuin!

Posted by chairemy op 24 mei 2014

oogst

Alle ingrediënten met * komen van de tuin. Eindelijk, na 3 jaar oogst ik artisjokken van mijn volkstuin. Een artisjok* goed wassen en gaarkoken in ruim water, ongeveer 1/2 uur. Als je de buitenste blaadjes gemakkelijk los kunt trekken is de artisjok gaar.

Ondertussen karnemelksaus maken. 100 ml echte karnemelk, die niet zo zuur is in een glas of kommetje doen In een beetje zonnebloemolie fruiten: verse knoflook* paar takjes fijngesneden rozemarijn* beetje grofgemalen zwarte peper, snufje gemberpoeder. Bij de karnemelk doen. Pluk fijngesneden peterselie* er door. Eetlepel sesamzaadjes roosteren in dezelfde pan (daarmee krijg je ook de laatste smakelijke olie in je saus), ook bij de karnemelk doen.

Daarna de risotto maken: sjalotje, 2 snijbonen, stukje rode paprika fijnsnijden en zachtjes smoren in een beetje olie. 2 zongedroogde tomaatjes en 5 kalamataolijven fijnsnijden. pluk selderijblad* fijnsnijden. Bij de groenten doen. Schep gare zilvervliesrijst er door en goed doorwarmen.

Op het bord blaadjes sla*, de saus in een kom om de sla en de artisjok in te dippen. risotto er bij. smullen maar!

Thee van verse citroenmelisseblaadjes als toetje
eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: