Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

prei- yoghurtsoep

Posted by chairemy op 14 december 2013

Eén van mijn all time favourites die nog niet op de blog stond! Terwijl ik zojuist een cliënt van een voedingsconsult naar deze soep verwees.

Voor 1 grote kom:
Yoghurt ongeveer 6 eetlepels alvast uit de koelkast halen en in een grote soepkom doen. Het best neem je volle, romige yoghurt dan heb je de minste kans op schiften.
1 prei in dunne ringen snijden en zacht fruiten in wat olijfolie met komijn en kerriepoeder. water en bouillionpoeder toevoegen en even laten koken.
De kunst is om de soep geleidelijk aan de yoghurt toe te voegen, zodat het niet gaat schiften. Eetlepel voor eetlepel de soep bij de yoghurt doen en steeds goed roeren. Als alles door elkaar zit kun je het eventueel nog wat opwarmen.

Dit is de eenvoudigste versie, maar natuurlijk kun je alle soorten soep opleuken met wat yoghurt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: