amandelmelk
Posted by chairemy op 14 december 2013
Ook zoiets lekkers waarnaar ik vaak in een voedingsconsult verwijs. Bij de bio winkel is amandelmelk te koop, maar het is gemakkelijk zelf te maken. Goedkoper en je bespaart ook nog eens verpakkingsafval. Amandelmelk is een goede mogelijkheid als je geen koemelk wilt gebruiken
Een flinke hand amandelen is goed voor 1 liter dunne melk, meer amandelen en minder water maken de melk dikker en geconcentreerder.
amandelen een paar uur weken in warm water, dan de velletjes loswrijven (kamerplanten lusten zowel het weekwater als de velletjes) de amandelen met een klein beetje vers water pureren in de staafmixer, eerst op lage, dan op hoge snelheid. water aanvullen tot een liter. In de koelkast een dag of 4 houdbaar.
Voor gebruik zeven, maar de pulp niet weggooien! die kun je gebruiken in de pap, in koekjesbeslag, of losgeroerd met wat honing en cacaopoeder als een heerlijk snoephapje.
op dezelfde manier kun je ook notenmelk maken, van 1 soort noot, of van gemengde noten.
Geef een reactie