Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

amandelmelk

Posted by chairemy op 14 december 2013

Ook zoiets lekkers waarnaar ik vaak in een voedingsconsult verwijs. Bij de bio winkel is amandelmelk te koop, maar het is gemakkelijk zelf te maken. Goedkoper en je bespaart ook nog eens verpakkingsafval. Amandelmelk is een goede mogelijkheid als je geen koemelk wilt gebruiken

Een flinke hand amandelen is goed voor 1 liter dunne melk, meer amandelen en minder water maken de melk dikker en geconcentreerder.

amandelen een paar uur weken in warm water, dan de velletjes loswrijven (kamerplanten lusten zowel het weekwater als de velletjes) de amandelen met een klein beetje vers water pureren in de staafmixer, eerst op lage, dan op hoge snelheid. water aanvullen tot een liter. In de koelkast een dag of 4 houdbaar.

Voor gebruik zeven, maar de pulp niet weggooien! die kun je gebruiken in de pap, in koekjesbeslag, of losgeroerd met wat honing en cacaopoeder als een heerlijk snoephapje.

op dezelfde manier kun je ook notenmelk maken, van 1 soort noot, of van gemengde noten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: