rijstwater en rijst met groenten en kaas
Posted by chairemy op 8 oktober 2013
in de nachtdiensten probeer ik om zo min mogelijk te eten, omdat ’s nachts eten de spijsvertering verstoord. Ik drink vaak manda, dat is rijstwater, licht en toch enigzins voedzaam en smakelijk.
1 handje witte basmatirijst koken in ruim 1 liter water, door en door gaar laten worden. water afgieten in een kan of thermoskan. je kunt het water op smaak brengen met kaneel, kardemom, gember, honing, rozewater enzovoort.
de rijst is ook nog prima te eten, het is wat nat en pruttig, maar prima voor een ovenschoteltje.
ovenschaal invetten met ghee, dun laagje rijst op de bodem, bestrooien met wat komijn of garam masala. groene asperges er bovenop met reepjes paprika (maak een mooi patroontje). peper en zout naar smaak. 2 plakjes jonge kaas er op en in de oven. 25 minuten op 175 graden, het vocht van de rijst helpt om de asperges te garen.
Geef een reactie