Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijstwater en rijst met groenten en kaas

Posted by chairemy op 8 oktober 2013

in de nachtdiensten probeer ik om zo min mogelijk te eten, omdat ’s nachts eten de spijsvertering verstoord. Ik drink vaak manda, dat is rijstwater, licht en toch enigzins voedzaam en smakelijk.

1 handje witte basmatirijst koken in ruim 1 liter water, door en door gaar laten worden. water afgieten in een kan of thermoskan. je kunt het water op smaak brengen met kaneel, kardemom, gember, honing, rozewater enzovoort.

de rijst is ook nog prima te eten, het is wat nat en pruttig, maar prima voor een ovenschoteltje.
ovenschaal invetten met ghee, dun laagje rijst op de bodem, bestrooien met wat komijn of garam masala. groene asperges er bovenop met reepjes paprika (maak een mooi patroontje). peper en zout naar smaak. 2 plakjes jonge kaas er op en in de oven. 25 minuten op 175 graden, het vocht van de rijst helpt om de asperges te garen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: