Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

overvloed

Posted by chairemy op 7 september 2013

de tuin geeft volop en hoewel ik het liefst vers eet, doe ik van sommige dingen toch wat in het vriesvak:

ik fruitte ongeveer 1 pond tomaten met 1 courgette in ghee, samen met een paar teentjes knoflook. Staafmixer er door, af laten koelen en in de diepvries: 2 lekkere bakjes saus voor de winter.

ik kookte ongeveer een pond tomaten met een takje tijm en rozemarijn en wat asafoetida. Wreef het door de zeef om de schilletjes kwijt te raken en voila: 3 kleine bakjes tomatenpuree/ soepbasis voor in de vriezer.

Verder heb ik nog pepermunt, rozemarijn en tijm gedroogd. Goed afgespoeld en op het wasrek theedoeken gespannen. In ongeveer een week zijn de kruiden dan droog genoeg om in potjes te doen.

ook de boontjes en snijbonen komen allemaal tegelijk, nou nee, niet allemaal, want ik heb ze in etappes gezaaid. Maar er was genoeg voor een paar zakjes in de vriezer.

en tussen al dat verzamelen door at ik een heerlijke griekse salade van eigen tuin: sla, komkommer, tomaat, basilicum, sjalotje. En uit de winkel nog paprika, fetakaas en olijfolie.

volgend jaar eens kijken hoe ik komkommer in kan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: