overvloed
Posted by chairemy op 7 september 2013
de tuin geeft volop en hoewel ik het liefst vers eet, doe ik van sommige dingen toch wat in het vriesvak:
ik fruitte ongeveer 1 pond tomaten met 1 courgette in ghee, samen met een paar teentjes knoflook. Staafmixer er door, af laten koelen en in de diepvries: 2 lekkere bakjes saus voor de winter.
ik kookte ongeveer een pond tomaten met een takje tijm en rozemarijn en wat asafoetida. Wreef het door de zeef om de schilletjes kwijt te raken en voila: 3 kleine bakjes tomatenpuree/ soepbasis voor in de vriezer.
Verder heb ik nog pepermunt, rozemarijn en tijm gedroogd. Goed afgespoeld en op het wasrek theedoeken gespannen. In ongeveer een week zijn de kruiden dan droog genoeg om in potjes te doen.
ook de boontjes en snijbonen komen allemaal tegelijk, nou nee, niet allemaal, want ik heb ze in etappes gezaaid. Maar er was genoeg voor een paar zakjes in de vriezer.
en tussen al dat verzamelen door at ik een heerlijke griekse salade van eigen tuin: sla, komkommer, tomaat, basilicum, sjalotje. En uit de winkel nog paprika, fetakaas en olijfolie.
volgend jaar eens kijken hoe ik komkommer in kan maken.
Geef een reactie