Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

kruisbessenchutney

Posted by chairemy op 23 juli 2013

met de groene kruisbessen van eigen tuin heb ik geprobeerd het Ayurvedische superfood Chyavanprash na te maken. voor een eerste poging niet gek 🙂 mee-eters vinden het lekker.

kruisbessen wassen en koken in een bodempje water. door de zeef wrijven zodat de zure schilletjes en bittere pitje kwijt bent. dan opnieuw aan de kook brengen met…. tja, met wat ook al weer? Gember, koriander, kruidnagel, zwarte peper, anijs, venkel, nootmuskaat, kruiden evt eerst malen, of later de chutney pureren. paar eetlepels ghee toevoegen en naar smaak en behoefte zoeten met een goede suiker (bijv sucanat).

op brood of bij de warme maaltijd. bij de volgende oogst volgend jaar doen we het weer. bovendien ga ik dan een goed net over de bessenstruiken spannen, zodat de vogels me niet voor zijn en ik iets later kan oogsten en de bessen nog iets zoeter zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: