quinoa met venkel – nachtdienstmaaltje
Posted by chairemy op 9 juli 2013
Ik werk in de verzorging en heb regelmatig nachtdiensten. Dat betekent overdag slapen en goed nadenken over je eten. Ik slaap meestal van 8u tot 14u. En probeer om toch overdag 2 lichte maaltijden met veel groenten te maken, meestal rond 14.30u en 19u en ’s nachts zo min mogelijk te eten. Voorafgaand aan de diensten boodschappen doen, zodat alles voor het grijpen ligt en je snel en gemakkelijk kunt koken.
Vanmiddag maakte ik quinoa met venkel.
Quinoa goed wassen en gaarkoken (meteen 2 porties gemaakt, morgen de 2e helft met andere groente).
In ghee fruiten: komijn, kaljoni, sjalotje. Toevoegen: halve fijngesneden venkelknol, 2 zongedroogde tomaatjes, even geweekt en in stukjes. Zachtjes stoven. Handje verse koriander er door. Quinoa er door, snufje zout er over. Klein bakje yoghurt toe.
Geef een reactie