frisse, lichtgele zomercurry
Posted by chairemy op 7 juli 2013
gesnipperd sjalotje en 10 kerrieblaadjes zacht fruiten in ghee. (als je geen kerrieblaadjes hebt kun je die weglaten, maar kijk eens bij een toko, ze zijn superlekker!)
toevoegen: stukje bloemkool in heel kleine roosjes, stukje gesneden gele paprika. zacht stoven. paar gare aardappels in kleine stukjes er bij. papje roeren van volle eetlepel (rijst)meel en theelepel currypoeder. toevoegen, goed roeren terwijl de saus indikt. indien nodig wat water toevoegen. scheutje volle yoghurt in een kom. steeds 1 eetlepel van de curry bij de yoghurt doen, zodat die langzaam warm wordt. (als je de yoghurt te snel verwarmt gaat die schiften, dat doet niet af aan de smaak, maar staat minder mooi) dan alles goed doorwarmen in de pan. verse koriander en snufje zout er over. komkommer en mangochutney er bij.
Geef een reactie