Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

minibietjes en ander lekkers van de tuin

Posted by chairemy op 2 juli 2013

In de volkstuin had ik wat biet gezaaid om het blad te eten in salades. Inmiddels is het blad te groot en niet mooi meer. Maar er zaten al mini-bietjes aan, ongeveer zo groot als een ongedopte pinda. Als je geen mini’s hebt kun je natuurlijk ook een groter gekookt bietje nemen en die in blokjes snijden.
Er was nog meer verse groente op de tuin voor dit gerechtje: knoflook, courgette en taisai (een bladgroente die lijkt op paksoi, je kunt ook paksoi gebruiken, of chinese kool)

Witte basmatirijst koken.

Minibietjes goed wassen, klein stukje steel en het worteltje er aan laten zitten, 5 min koken. ze hoeven niet geschild. Na het koken kun je ze in plakjes snijden of heel laten, snij wel het steeltje en worteltje er af.

in een hapjespan een volle theelepel ghee smelten, teentje verse knoflook heel zacht fruiten, beetje komijn- en mosterdzaad er bij. taisai fijnsnijden en courgette in kleine blokjes en toevoegen. Zachtjes smoren. Bietjes toevoegen en een flinke snuf zwarte peper. De rijst er door of er apart bijgeven. Kleine blokjes maasdammerkaas snijden en even mee laten smelten.

Een heerlijke combinatie van smaken en structuren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: