Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

gierstkoeken

Posted by chairemy op 23 mei 2013

eergisteren een dubbele portie gierst gekookt. vandaag maakte ik maaltijdkoeken:
1 portie gare gierst fijnprakken met een eetlepel tahin (als je dat niet hebt: pindakaas of yoghut), theelepel sesamzaad, 1/2 theelepel ras el hanout kruiden, 1/2 theelepel komijn en een snufje zout. 1 geraspte wortel, 1 fijngesneden steel bleekselderij, fijngesnipperd uitje, plukje alfalfakiemen, 2 eetlepels geweekte rozijntjes erdoor prakken, indien nodig wat water toevoegen.

met koele natte handen platte koekjes van maken en aan beide kante lichtbruin bakken in een beetje ghee. maak de koekjes niet te groot, dan kun je ze gemakkelijker keren.

met rucola (de eerste van de tuin!) en zoete chilisaus.

ook lekker als ontbijt, of bak een paar extra koekjes om mee te nemen voor lunch in plaats van brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: