Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

gebakken aardappels, lauwe bietensalade en kwark toe.

Posted by chairemy op 23 mei 2013

er was nog een bietje over van eergisteren en een paar gekookte aardappels van gisteren. alhoewel Ayurveda niet “van de kliekjes” is, is het in de 1persoonskeuken soms niet te vermijden en soms ook gewoon gemakkelijk. bij producten die ik zelf versgekookt heb, heb ik er geen moeite mee om ze een of twee dagen later nog te gebruiken. in de koelkast in een glazen doosje bewaard en indien koud gegeten: op tijd weer uit de koelkast gehaald.

in ghee fruiten: teentje fijngesneden knoflook met wat kaljoni (of komijn) en sesamzaad. aardappels in dunne plakjes toevoegen, zacht bakken, de zaadjes zijn al knapperig genoeg, de aardappels hoeven geen harde korst te krijgen. op het bord een snufje zout er over.

een stukje venkelknol fijnsnijden en even blancheren. ik doe dat in een kleine koekenpan, waarin ik een beetje kokend water over de venkel giet. in een paar minuutjes het water laten verdampen en maakt de venkel net iets lichter verteerbaar.
een gekookt bietje schillen en in stukjes snijden, mengen met de venkel. schepje kappertjes en een eetlepel lijnzaadolie er over. jammer dat ik geen selderij had geplukt op de tuin, dat had er vast lekker bij gesmaakt.

de eiwitten bij deze maaltijd zaten in het toetje: kwark met walnoten en honing en een snufje kaneel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: