Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

stevig, hartig ontbijtje

Posted by chairemy op 21 april 2013

Een warm voedzaam ontbijt, met groenten, dat toch niet te veel tijd kost om te maken.
Meer groente eten wordt ons aan alle kanten aanbevolen. Ayurveda kiest graag voor een warm ontbijt met zoveel voedingswaarde dat je tot de lunch geen honger krijgt. De moeite waard om eens te proberen.

2 eetlepels gare adukiboontjes (uit blik of de vorige dag gekookt) fijnprakken met 3 eetlepels havermeel. kruiden naar smaak, ik gebruikte garam masala vandaag. handje fijngesneden raapsteeltjes er door, eventueel iets water toevoegen tot het een dikke brij is.
theelepel ghee in een pan met goede anti-aanbaklaag. brij in de pan en aandrukken tot pannenkoekvorm. de ghee rondom laten lopen. op heel zacht vuur laten garen.
op een deksel laten glijden en omkeren in de pan, 2e kant ook op laag vuur garen.
op het bord heel weinig zout erover en een sliertje agavestroop.

uiteraard kun je de smaak varieren met de bonen, het meel, de kruiden en de groenten. deze week gebruikte ik bijvoorbeeld mung-kiemen (tauge, maar dan zelfgemaakt en niet zo ver uitgegroeid).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: