Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

makkaho-maaltijd

Posted by chairemy op 20 april 2013

Makkaho: energie-oefeningen met de 5 elementen: een korte serie yoga-achtige oefeningen, die door iedereen gedaan kan worden. Ieder mens is net zoals de kosmos opgebouwd uit de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. De oefeningen werken op de energiebanen en op alle belangrijke organen en daardoor op de totale fysieke en geestelijke gezondheid. http://www.chaire.nl/workshop.htm
Bij Chaire kun je na zo’n workshop lekker blijven eten! Kom op één van de geplande data of spreek af met jouw eigen groepje van minimaal 3 personen.

Vandaag aten we na de workshop met z’n drieen.
– basmatirijst gekookt met een paar draadjes saffraan
– mungbonenpuree met aardappel en peterselie: in een flinke theelepel ghee fruiten: komijn, koriander, kaljoni, mosterd, asafoetida, geelwortel, paar verkruimelde gedroogde kerrieblaadjes. gewassen mungbonen toevoegen, goed roerend even meefruiten. Kokend water opgieten en zachtjes laten doorkoken. 1 aardappel in heel kleine blokjes snijden en meekoken. Fijnmaken met een stamper. voor het serveren een snufje zout en veel verse peterselie er door roeren.
– gestoofde groenten: in een flinke theelepel ghee fruiten: venkel, komijn, mosterdzaadjes, zwarte peper, stukje verse, fijngesneden gember, stukje fijngesneden ui. 2 stengels bleekselderij, 1 kleine koolrabi, stuk rode paprika, in stukjes gesneden toevoegen. Even fruiten, dan een klein beetje kokend water er bij en zachtjes sudderen.
– veldsla
– komkommerraita: 1/2 komkommer grof raspen, 2 volle eetlepel volle kwark er door roeren. in een theelepel ghee fruiten: sesamzaad, komijnzaad, snufje zwarte peper, asafoetida. door de komkommer roeren en koud serveren.
– dadels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: