Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

on-kruidsoep

Posted by chairemy op 17 april 2013

De laatste piepkleine winterpreitjes van de tuin geoogst, samen met wat overwinterde bladselderijtopjes en de eerste bieslooksprietjes. Op de tuin van de buurman stond brandnetel en die mocht ik desgevraagd wel hebben.
Voor 1 volle kom:

Een bataat schillen, in blokjes snijden en gaarkoken in ruim water. Pureren. Prei, selderij en brandnetel (handschoenen aan) wassen en fijnsnijden. Van alle 3 had ik een volle eetlepel. Door de bataatpuree roeren en even meekoken, evt iets verdunnen met water. Flinke snuf zwarte peper en klein snufje zout toevoegen. Ik heb nog Ayurvedisch kruidenmengsel (Kapha balans) erbij gedaan, je kunt ook bouillonpoeder of andere kruiden nemen. Bieslook over de soep strooien. Smullen en goed de kruiden kauwen zodat je de verschillende texturen voelt.

De buurman heeft beloofd de brandnetel nog even te laten staan, dan kan ik er nog eens van oogsten, voordat de blaadjes te groot en te taai worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: