Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

onverwachte raapsteeltjes

Posted by chairemy op 4 april 2013

Vanmiddag een bosje knapperige raapstelen gekocht bij EkoPlaza. Lekker stamppot maken! Ik eet mn raapstelenstamppot het liefst heel eenvoudig, met een snufje komijn en zwarte peper en wat blokjes jonge kaas.
Helaas bleek de aardappelzak leger dan ik dacht, er was nog maar een halve portie. Maar niet getreurd, de groentela is vol lekkere dingen. Dit is wat ik ervan maakte:
Volle theelepel ghee (of olie) in de pan, komijn en mosterdzaadjes even fruiten. 4 kleine aardappeltjes in kleine blokjes snijden, stukje prei fijnsnijden, stukje courgette, knolselderij en halve tomaat in kleine blokjes. alles in de pan, even aanfruiten, deksel er op. In het vocht van de courgette en tomaat worden de aardappels gaar, paar keer roeren.
Ik had nog zelfgemaakte paneer van eergisteren, anders kun je blokjes jonge kaas nemen. Paneer verkruimelen, even meebakken, ook een snuf zwarte peper er bij.
Handje raapsteeltjes fijnsnijden, paar zwarte olijven in plakjes, alleen nog even meewarmen.
Eet smakelijk, het was verrukkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: