Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Paneer en wei

Posted by chairemy op 2 april 2013

vandaag weer eens zelf paneer gemaakt, verse kaas.
1 liter volle melk even laten koken, sap van 1 citroen er door roeren.
uit laten lekken in een doek en evt het vocht (wei) opvangen voor soep of pap. dat is alles.

vandaag was de citroen net te klein, waardoor er iets melk in de wei achterbleef.
geen probleem, de wei kun je nog 24u gebruiken.
door een kom hete wei roerde ik een paar eetlepels spelt- en havervlokken.
met een lepeltje honing er door een heerlijk ontbijt.

de rest van de wei staat in de koelkast om morgenvroeg pap mee te koken.

vanmiddag een lekker licht maaltje met groenten en paneer.
klein uitje, halve rode paprika, struikje witlof en handje doperwten (diepvries) fruiten en zacht gaar bakken in een beetje ghee. garam masala toevoegen (of andere kruiden die je lekker vindt). de helft van de paneer erboven verkruimelen en even laten meebakken.
verse peterselie er over. paar matzes er bij.

vanmiddag naar de tuin! spinazie zaaien. dat is ook superlekker met paneer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: