Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

raapsteeltjes, paprika, couscous, adukibonen – vervolgmenu’s

Posted by chairemy op 4 maart 2013

de eerste raapsteeltjes van het seizoen bij Ekoplaza. Stamppot gemaakt met stukjes rode paprika erdoor, de paprika eerst heel zachtjes gegaard in wat ghee met komijn.
beetje raapstelen en een halve paprika overgehouden.

de volgende dag voor een lichte lunch:
couscous wellen in kokend water. rozijntjes en een paar amandelen weken in water.
schijfje pompoen en stuk paprika in kleine blokjes snijden, zachtjes garen in ghee met asafoetida, komijn en kaljoni. restant raapsteeltjes fijnsnijden en heel even meewarmen.
de amandelen pellen en in stukjes snijden. alles door elkaar husselen in een grote kom. 1/2 tomaat in stukjes er door, beetje citroensap, versgemalen zwarte peper en een snufje zout. warm of lauwwarm opeten.

toen was er weer couscous over, want het lukt me maar niet om daar een goede hoeveelheid van te krijgen, het wordt altijd meer….
maar niet getreurd, ik had adukibonen geweekt en gekookt, dus ’s avonds nogmaals lekker warm gegeten:
klein uitje zachtjes fruiten in een klein beetje sesamolie met het laatste stuk van de paprika. komijn/koriander/venkelmengsel er door, schep gare adukibonen en het restant couscous meewarmen. de andere helft van de tomaat er bij en klaar al weer. o ja, peper en zout naar smaak.

nu staan er nog adukibonen in de koelkast en de pompoen is ook nog niet op, dus wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: