Ayurveda voor twee
Posted by chairemy op 16 februari 2013
Gierst goed gaarkoken.
Okra in tomaten/paprikasaus: 1 tomaat en een halve rode paprika in stukjes gaarsmoren in een beetje olijfolie op heel laag vuur. pureren. In weining olijfolie zacht bakken: stukje gesneden ui, fenegriekzaadjes, gemalen zwarte peper, saus toevoegen en n snufje zout, evt verdunnen met wat water. kleine okra’s in de saus gaar laten sudderen en de saus iets inkoken (ong 10 minuten). Voordeel van kleine okra’s is dat je ze niet hoeft te snijden en ze minder slijmerig zijn.
Tofu: in dunne plakjes snijden, in heel iets sesamolie op laag vuur langzaam gouwbruin bakken, regelmatig keren. op het laatst iets soyu er over sprenkelen.
veldsla
appel-muntchutney: handje gedroogde munt even weken in een beetje warm water. toevoegen: 1 kleine appel in stukjes, 2 eetlepels citroensap, twee theelepels sucanat (of ongeraffineerde rietsuiker), 2 eetlepels kokosm snufje chilipoeder. pureren.
in een beetje olie roosteren: mosterdzaadjes, komijn, snufje geelwortel.
door de muntpuree roeren.
we hadden ook nog een superlekker bietengerechtje, maar ik moet even navragen of ik dat mag publiceren.
Geef een reactie