Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

prachtige kleuren

Posted by chairemy op 30 januari 2013

Picture0110
ik had restjes van ghee-maken, dat is het eiwitgedeelte met nog wat bovervet er in. Je kunt er groente in smoren, het smaakt naar verse kaas. aAls je dat niet hebt, gebruik je ghee en voegt op het laatst een beetje hüttenkäse of geraspte jonge kaas toe.
Ook had ik de rode paprika eerst in de oven gegaard en de schil verwijderd. de smaak wordt daardoor intenser en de verteerbaarheid beter. maar je kunt ook gewoon rauwe paprika nemen.

Een lichte, kleurige maaltijd:
bruine basmatirijst/ rode rijst gaarkoken.
in een volle eetlepel gheeresidu met asafoetida fruiten: fijngesneden broccoli, venkel, courgette, rode paprika. Deksel op de pan, het vocht van de courgette gaart de groenten. Eventueel iets water toevoegen. 2 gedroogde tomaatjes even weken, fijnsnijden en toevoegen. Gare rijst door de groenten scheppen. Klein beetje zout er over (tomaatjes zijn ook al zoutig)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: