Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

stiltesoep #2

Posted by chairemy op 21 januari 2013

Afgelopen zaterdag weer workshop “stiltedag” bij Chaire. We lunchen dan met soep en brood. In stilte, met aandacht gegeten smaakt de soep nog lekkerder.
Deze keer was het pompoen-venkelsoep. Voor 3 flinke borden:
In ghee fruiten: komijn, venkelzaad, korianderzaad, zwarte komijn, ajwan, mosterdzaad, verkruimelde kerrieblaadjes, 4 korrels versgemalen zwarte peper, asafoetida, fijngesneden verse geelwortel en gember.
2 handjes gele mungboontjes wassen, uitlekken en toevoegen. goed roeren en even meebakken. Scheut heet water toevoegen (altijd handig om de waterkoker aan te zetten als je gaat koken, dan heb je meteen heet water bij de hand)
Paar dikke plakken pompoen (butternut of andere oranje, ik gebruikte een butternut van de tuin) in kleine blokjes snijden en toevoegen.
Klein half uurtje koken, indien nodig meer water toevoegen. Met de pureestamper fijnstampen, dan blijven de zaadjes heel en proef je ze goed. Venkelknol fijnsnijden en toevoegen, even meekoken. Bouillonpoeder naar smaak.

zie http://www.chaire.nl voor workshops Yoga en Ayurveda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: