rauwe doe het zelf chocolade
Posted by chairemy op 21 januari 2013
uit nieuwsgierigheid kocht ik vorige week cacao-nibs, stukjes rauwe cacao bonen. een populair “raw food”. Ze smaken naar niets, dus ging ik naar een recept zoeken om ze toch te gebruiken. Ik vond een recept om zelf “rauwe” chocola te maken! 50 ml rauwe-cacaopoeder (de nibs gemalen), 50 ml kokosolie, (het recept zei 100 maar ik vond 50 ruim voldoende; fles even in heet water zetten om het vloeibaar te maken) 75 ml kokosrasp, 2 eetlepels agavesiroop. husselen. Ik deed er nog wat vanillepoeder door. uitstrijken op een bord of op bakpapier, goed koud laten worden in de koelkast, in stukjes snijden. MJAMMIE! superlekker. Ik maakte nog een 2e portie met 75ml walnoten en dadels, in stukjes. Ook verrukkelijk. Wel in de koelkast bewaren, op kamertemperatuur wordt het een plakkerig goedje.
Geef een reactie