Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

2 dagen gemakkelijk eten.

Posted by chairemy op 21 januari 2013

dag 1: paar aardappels in heel dunne plakjes, zacht fruiten in een beetje ghee. 2 struikjes witlof fijnsnijden, bovenop de aardappels. eetlepel sauspoeder losroeren met een dessertlepel mosterd en wat water. op de aardappels en witlof gieten, plakjes jonge kaas er over, deksel er op, 10 minuutjes lekker sudderen.

terwijl dit gerecht gaar wordt: stuk winterwortel, knolselderij en rode paprika in stukje snijden. klein stukje gember en verse geelwortel ook fijnsnijden. alles bij elkaar in een bakje in de koelkast…. het is voor de volgende dag.
’s ochtends de gesneden groenten iets aanfruiten in ghee. kant en klare kruidenmix voor peulvruchten er door (merk holisan) en een snufje asafoetida, peper en zout. Half blik witte bonen in tomatensaus er door, goed doorwarmen en in de thermosfles mee naar het werk.

de groentela is weer leeg. morgen boodschappen doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: