2 dagen gemakkelijk eten.
Posted by chairemy op 21 januari 2013
dag 1: paar aardappels in heel dunne plakjes, zacht fruiten in een beetje ghee. 2 struikjes witlof fijnsnijden, bovenop de aardappels. eetlepel sauspoeder losroeren met een dessertlepel mosterd en wat water. op de aardappels en witlof gieten, plakjes jonge kaas er over, deksel er op, 10 minuutjes lekker sudderen.
terwijl dit gerecht gaar wordt: stuk winterwortel, knolselderij en rode paprika in stukje snijden. klein stukje gember en verse geelwortel ook fijnsnijden. alles bij elkaar in een bakje in de koelkast…. het is voor de volgende dag.
’s ochtends de gesneden groenten iets aanfruiten in ghee. kant en klare kruidenmix voor peulvruchten er door (merk holisan) en een snufje asafoetida, peper en zout. Half blik witte bonen in tomatensaus er door, goed doorwarmen en in de thermosfles mee naar het werk.
de groentela is weer leeg. morgen boodschappen doen!
Geef een reactie