Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Grote pannen soep

Posted by chairemy op 3 oktober 2012

Een vriendin kreeg een nieuwe keuken en vroeg mij om een paar dagen voor haar en haar gezin met puberkinderen te koken. Makkelijk en gezond: maaltijdsoep. Zij kon de soep thuis nog op één pitje opwarmen. Beide recepten voor 6 personen(ongeveer 4 liter)

Mungbonensoep:
vier handjes mungboontjes (gele) en 2 handjes rijst wassen en door en door gaar koken. Eetlepel ghee (of scheutje zonnebloemolie) er door. Kruiden meekoken: asafoetida, komijn, kaljoni, koriander, geelwortel, gember, ajwan, venkelzaad. Bouillonpoeder naar smaak toevoegen.
in een andere pan kleingesneden groente fruiten: 1 prei, 1 grote wortel, 1 rode paprika, kleine plukjes broccoli, handje sperziebonen, venkelknolletje, 1 stengel bleekselderij.
1 blik tomaten op sap pureren met de staafmixer.
Alles bij elkaar scheppen. Op het bord garneren met verse koriander en geraspte kaas. Brood er bij voor de grote eters.

Bietensoep:
10 middelgrote aardappels en 5 flinke rode bieten rauw schillen en in stukken snijden. 1 courgette in stukken snijden. In ruim water door en door gaarkoken met een eetlepel ghee of scheutje zonnebloemolie en daarna pureren met de staafmixer. Bouillonpoeder naar smaak. 5 versgemalen peperkorrels er door en theelepel garam masala.
In een andere pan fijngesneden groente fruiten: 1 ui, 1 prei, 6 stengels bleekselderij. Door de soep. Blikje mais er door en 2 pakjes kleinsgesneden vegetarische worst (van AH)
Op het bord creme fraiche er over. Met brood.

Bij de pubers was vooral de bietensoep in de smaak gevallen. En de nieuwe keuken is trouwens mooi geworden, ik heb m vandaag bewonderd 🙂

2 Reacties to “Grote pannen soep”

  1. Jacobien van der Heijden said

    Zoooo heerlijk van deze soep gegeten ! voelt super gezond, eerlijk als goud!
    Jac.

  2. Heidi said

    afgelopen weekend het recept met bloemkool gemaakt, was weer heerlijk, moest alleen wel eerst ghee maken. die is er goed gelukt, mooi helder goudgele ghee, kan nu weer een tijdje vooruit. Ik ga die mungbonen soep binnenkort eens uitproberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: