Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Witte bonen in tomatensaus

Posted by chairemy op 30 september 2012

Het is al vaker bewezen op dit blog: alles wat je kant/klaar koopt kun je ook zelf maken… en vaak lekkerder.
Mijn witte bonen van vandaag waren doorgeschoten sperciebonen van de tuin die ik een paar weken geleden geplukt en gedopt had. Lekker vers nog en vrij snel klaar. Alle groenten en kruiden voor de saus kwamen ook van de tuin, behalve de paprika.

Voor 2 personen:
2 handjes witte bonen weken en gaarkoken.
halve rode paprika in repen of blokjes snijden en zacht gaarsmoren in een beetje olie of water. handje kleine tomaatjes of een paar grote in stukken snijden en samen met de paprika pureren in de staafmixer.
In heel kleine stukjes snijden: teentje knoflook, sjalotje, worteltje, stukje courgette. Zacht fruiten in ruim olijfolie. Tomaten/paprikamengsel toevoegen en nog even laten pruttelen, waardoor het iets indikt. Paar naaljdes rozemarijn fijnsnijden, blaadjes van een takje tijm rissen en toevoegen. Op het laatst wat verse basilicum en de witte bonen toevoegen. Zout naar smaak.

Wij aten er stamppot raapsteeltjes bij: aardappels en raapsteeltjes (uiteraard ook van de volkstuin) stampen met een beetje ghee, peper en zout.
Een prachtig kleurenpalet op het bord, het felgroene van de raapsteeltjes en het oranjerode van de saus.

Voor het frisje nog een beetje appel/muntchutney gemaakt:
een kleine appel schillen en in stukjes snijden. Handje muntblaadjes iets fijner snijden. 2 eetlepels kokosmelk, halve theelepel gember, beetje citroensap, snufje zout en drupje agavesiroop er door. Pureren in de staafmixer.

Lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: