Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

gierstomelet

Posted by chairemy op 20 april 2012

vandaag een recept met herinneringen: 30 jaar geleden, aan het begin van mijn studententijd was ik net vegetariër. Eén van mijn lieve medestudentes (Sjimmie…. alle goeds gewenst) zocht als ik kwam eten naar een bijzonder recept en zo proefde ik voor het eerst gierstomelet. En waarschijnlijk ook voor het eerst gierst. Er was zo’n stoffig natuurvoedingswinkeltje in Kampen, daar kocht ze waarschijnlijk de gierst. In de jaren daarna heb ik het zo vaak gemaakt, dat ik nu nog het recept uit mn hoofd ken:
ui, rode en groene paprika fruiten. ei loskloppen met peper en zout, over de groenten gieten. laagje gare gierst er bovenop, daarop plakjes tomaat, italiaanse kruiden en geraspte kaas. deksel op de pan en het ei laten stollen.

al jarenlang eet ik nauwelijks meer eieren. maar toevallig lag er nu een ei in de koelkast. ik wilde gierst met groenten maken en dacht opeens weer aan de omelet van toen. omdat ik geen tijd had om eerst de gierst te koken serveer ik die vandaag bovenop de omelet:
sjalotje, stukje rode paprika, stukje courgette, stengel bleekselderij fruiten in zonnebloemolie met asafoetida. ei loskloppen met peper en zout, over de groenten gieten, dunne plakjes kaas er over, italiaanse kruiden. deksel op de pan en het ei laten stollen. op het bord de gierst op de omelet scheppen.

het smaakt nog net als toen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: