Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

mango met aloë

Posted by chairemy op 21 maart 2012

ja hoor, de blog leeft nog en ik ook 🙂 ik was een weekje weg en genoot van heerlijk biologische maaltijden. nu weer zelf koken.

de mango die ik gisteren kocht bleek toch niet zo rijp als ik dacht, niet lekker genoeg om zo te eten, maar ja, al wel aangesneden, dus hij moest op. 1/2 mango in kleine blokjes, 2 stengels aloe schillen en in kleine blokjes (boven de pan snijden, het is een slijmerig werkje) bodempje water er bij, aan de kook brengen. scheutje agavesiroop (of paar eetlepels sucanat of suiker) en 1/2 theelepel anijszaad erbij. even doorkoken. iets fijner maken met de staafmixer. warm, koud of op de boterham eten.

met dit receptje wil ik ook onderzoeken in hoeverre aloë een gelei kan maken met vers fruit, dit met de fruit-oogst op de tuin al in gedachten…

NB zowel mango als aloë vera kunnen laxerend werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: