Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

kleurige groentecurry

Posted by chairemy op 8 maart 2012

kleine blokjes pompoen, reepjes venkel en rode paprika, ringetjes prei (van de tuin) roerbakken in zonnebloemolie met asafoetida. 1/2 tl kerriepoeder losroeren met 2 eetlepels water en toevoegen. beetje zout of miso er door. scheutje kokosmelk er bij en zacht laten garen tot de pompoen gaar is. als je kleine blokjes maakt lukt dat in 10 minuten. nog wat komijn er over strooien.
paar gehakte noten er over strooien.
rijst er bij en mangochutney. terwijl ik aan het eten was bedacht ik dat een paar gewelde rozijntjes er door ook wel lekker geweest zou zijn.

een paar dagen later een soortgelijke curry toen mn ouders kwamen eten. met de rest van de pompoen en kokosmelk en rozijntjes. nu met bleekselderij, pompoen, prei, wortel en aardappel. met rijst.

eigenlijk kun je zo’n groentecurry met alle soorten groente maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: