Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

kinderen die toch eten wat ze niet kennen!

Posted by chairemy op 24 februari 2012

mijn nichtjes logeerden hier en we aten spaggethi.
spaghetti of macaroni naar keuze gaarkoken.
1 kleine bataat (zoete aardappel) en een halve courgette in kleine stukjes koken, pureren. italiaanse kruiden, 2 eetlepels tomatenketchup en 2 eetlepels sojacuisine er door. 1/3 blok tofu met de vingers klein verkruimelen, aanbakken in wat zonnebloemolie, beetje tamari er over. het lijkt dan net op gehakt.
stukje prei, halve rode paprika, stukje broccoli fijnsnijden en aanfruiten. tofu en groenten meewarmen in de saus. zout hoeft niet, dat zit al in de tamari. evt water toevoegen voor een goede dikte van de saus.
de kinderen helpen mee door op elk bord komkommer, augurk, tomaatjes en olijven te leggen en af en toe een sliertje pasta te proeven of het al gaar is. pasta en saus er bij op het bord, geraspte kaas er over en smullen maar.
wij zetten op 11 hoog dan altijd onze borden op de vensterbank, zodat we fijn naar buiten kunnen kijken tijdens het eten:-)

gisteren aten we trouwens zuurkoolstamppot: aardappels koken en pureren. zuurkool fruiten met iets garam masala en wat kerriepoeder. door de aardappels scheppen. opnieuw versiering op het bord van tomaat en komkommer, voor de één stukjes ananas en voor de ander plakjes banaan. geraspte kaas over de stamppot.

toe: soja-vanillevla, versierd met voor de één gedroogde mango en voor de ander partjes appel, natuurlijk mooi gerangschikt als een bloem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: