Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

bruine bonen

Posted by chairemy op 5 februari 2012

ik wil er wel voor bidden hoor, ze waren superlekker.
je kunt natuurlijk een potje nemen, maar zelf geweekte en gekookte bonen zijn veel lekkerder.
bonen dus weken en gaarkoken. met asafoetida en peulvruchtenmix (van Holisan) voor de smaak en om ze beter verteerbaar te maken. je kunt ook komijn toevoegen.

een flinke aardappel in kleine blokjes. even aanbakken in zonnebloemolie met asafoetida, komijnzaadjes en gemalen zwarte peper, paar lepels water er bij, met deksel op de pan laten garen. stukje prei, 2 stengels bleekselderij en een halve winterwortel snijden en aan de aardappel toevoegen. roerbakken en even laten smoren. halve appel in blokjes toevoegen en een flinke portie bruine bonen. goed doorwarmen. eventueel een eetlepel ketchup er door.
serveren met een frisje van komkommer en augurk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: