Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

supersnel appeltaartje

Posted by chairemy op 24 november 2011

what’s for lunch? appeltaart. op deze manier gemaakt net zo gezond als een boterham met appelstroop. voor 2 kleine of 1 grote portie.
100 gram volkoren meel en 25 gram havervlokken door elkaar roeren. eetlepel ghee, 1/2 theelepel bakpoeder, snufje zout, eetlepel appeldiksap, theelepel speculaaskruiden er door. sojamelk toevoegen en kneden tot het een heel dik/ droog deeg is. op bakpapier het deeg uitdrukken als een taartvorm (dit was een uitprobeersel of het zonder bakvorm lukte – en ja, het lukte.) een geschilde appel in dunne partjes op het deeg leggen. daarover een eetlepel appeldiksap, eetlepel suiker en theelepel kaneel strooien. een half uurtje op 180 graden bakken. in die tijd kun je de verwarming en de kaarsjes aan doen, thee zetten en je makkelijke joggingbroek aantrekken. eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: