Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

pompoensoep met gerst

Posted by chairemy op 16 november 2011

vandaag gerst genomen, een goed graan voor pitta en kapha. het moet vrij lang koken, maar was zo lekker nagegaard in de thermoskan dat het een heerlijk zacht, bijna romig gerecht was geworden tegen lunchtijd. ik had de gerst de avond vantevoren al in de week gezet.
sochtends aan de kook brengen met wat verse gember en citroengras, asafoetida, peper, ghee, garam masala, geelwortel, snufje nootmuskaat. na ongeveer een half uur blokjes pompoen (ik had het laatste kwart van de oranje pompoen) en een wortel in kleine blokjes. als de pompoen gaar is even de stamper in de soep. 2 theelepels miso er door smelten. In de thermosfles laten nagaren tot lunchtijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: