Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

pompoen en aardpeer: soep en roerbak

Posted by chairemy op 12 november 2011

in het nieuwe stuk tuin stonden nog topinamboers van de vorige eigenaars. Die heb ik deze week helemaal uitgegraven. tenminste ik hoop dat ik alle knolletjes gevangen heb…. ze woekeren aan wortelstokken. gelukkig smaken ze goed. en na zakken vol weggegeven te hebben kon ik zelf gaan kokkerellen.
een verrassend lekkere combinatie met pompoen (zo’n ronde oranje) het frisse van de aardpeer haalt net het weeïge van de pompoen af.

blokjes van beide roerbakken met een beetje knoflook. in stukjes gesneden seitan* er bij. kruiden met zout en peper. voor de frisheid wat blaadjes sla met plakjes augurk op het bord.

soep: pompoen en aardpeer (verhouding ongeveer 2/3 en 1/3) en een aardappel gaarkoken met een eetlepel miso* en pureren. in ghee bakken: paar peperkorrels, paar korianderkorrels, theelepel komijn, alles grof gevijzeld. snuf asafoetida*, geelwortel en garam masala er door. vers gesneden selderijblad even meebakken. door de puree scheppen. evt iets verdunnen tot het een lekker dikke soep is. een scheutje sojaroom en wat peterselie maken het helemaal af.

* zie ingredientenpagina
*seitan is een vleesvervanger gemaakt van tarwe. het lijkt op stukken soepvlees, heeft een lekkere bite. wordt in zoute bouillon verkocht, dus let op met zout toevoegen aan je maaltijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: