Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

boerenkool met appels en peren

Posted by chairemy op 29 oktober 2011

terwijl ik druk bezig ben om de tuin winterklaar te maken, begint ook de winteroogst.
vandaag de eerste boerenkool en topinamboer (aardperen)
een grote aardappel en een paar aardpeertjes (verhouding ongeveer 2/3 – 1/3) schillen en in blokjes gaarkoken met een hand vol gesneden boerenkool. pureren met wat boter. de aardpeertjes geven de stamppot een lekker frisse smaak.

teentje knoflook en stukje gember fijnhakken en fruiten in ghee. komijn er bij. 1/2 goudreinet en 1/2 tomaat in stukjes er bij (tomaat heel fijnsnijden, evt ontvellen) even aanfruiten, dan sudderen met de deksel er op. eetlepel tamari, eetlepel appel/perendiksap erdoor roeren. beetje water toevoegen. nog even doorwarmen.

grote eters doen seitan of tofu door de jus, of bakken een vegaburger of -worstje er bij.
dit was weer een verrassend lekker experiment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: