stoofpot met bitter voor 3
Posted by chairemy op 4 oktober 2011
yogamaatjes uit Utrecht op bezoek vandaag!
naar aanleiding van een Ayurveda scholing weer eens karela, oftewel sopropo oftewel bittermeloen gekocht. Bij de toko. Het lijkt op courgette maar is echt bitter. Een smaak die niet zo vaak in eten voorkomt, maar wel belangrijk is.
het volgende stoofpotje gemaakt. aubergine wassen, inprikken met een vork, in alufolie in de oven, 200graden, 45 minuten, iets af laten koelen.
in ghee fruiten: komijn, mosterd, koriander en kaljoni heel, zwarte peper gemalen. toevoegen teentje knoflook en sjalotje. toevoegen een grote aardappel, 2 wortels, stukje karela (in plakjes en dan in 4en). steeds een beetje water toevoegen zodat het suddert. zout er bij. halve rode paprika in stukjes er bij. aubergine doormidden snijden, vruchtvlees er uit schrapen en fijnprakken. Dat laatste lukte vandaag niet goed, daarom sneed ik het vruchtvlees in stukjes en vroeg me af waarom ik niet meteen stukjes mee had gestoofd 😉 maar goed. vlak voor het opdienen veel verse peterselie er door.
daarbij: rijst met saffraan gekookt, een groene volkstuin-salade van andijvie, sla, rucola en basilicum met een dressing van 1 eetlepel elk: yoghurt, lijnzaadolie, appelazijn, grenadinesiroop, snufje peper en zout. en mangochutney, kantklaar uit een potje.
Geef een reactie