Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

nog 2 kitchari-dagen

Posted by chairemy op 18 september 2011

dat was goed bevallen vrijdag, dus ik heb ook dit weekend kitchari gegeten. rust voor maag en darmen. en rust voor “wat zal ik vandaag weer eens eten”. pas de hoeveelheden aan aan je dagprogramma. dit weekend moet ik werken en heb dus grotere porties gegeten.

als basis steeds hetzelfde recept:
handje witte basmatirijst en anderhalf handje gele mungbonen wassen en door en door gaarkoken in veel water met: volle theelepel ghee, snufje zout en asafoetida, 1/2 theelepel pippali en geelwortel, 1/2 theelepel komijn, venkel, koriander, kardamomzaadjes, 1 kruidnagel, stukje verse gesneden gember. kruiden niet malen. het wordt een dikke soepige substantie. zo’n rijst/mung mengsel heet Kitchari.
toegevoegde groenten in kleine stukjes snijden en goed gaarkoken. dan een deel kitchari er bij en goed meewarmen. ’s avonds het laatste deel opwarmen met genoemde ingrediënten. zoet toevoegen in de avond geeft de maag een voldaan gevoel.

zaterdag:
ochtend: puur kitchari
middag: butternut-pompoen en bleekselderij er door
avond: kokos en stukjes gewelde gedroogde abrikoos

zondag:
ochtend: puur kitchari
middag: broccoli, wortels/doperwten (uit een bio-pot die in een boodschappenpakket zat)
avond: amandelpulp en rozijnen (de pulp was over van de amandelmelk die ik ’s ochtends als extraatje gemaakt had)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: