Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

dagje rustig aan eten

Posted by chairemy op 16 september 2011

de afgelopen week was druk. rommelig en vaak onregelmatig eten. daarom vandaag een uitrust- en verwendagje voor maag en darmen.

handje witte basmatirijst en anderhalf handje gele mungbonen wassen en door en door gaarkoken in veel water met: volle theelepel ghee, snufje zout en asafoetida, flinke snuf pippali en geelwortel, 1/2 theelepel komijn, venkel, koriander, kardamomzaadjes, 1 kruidnagel, stukje verse gesneden gember. kruiden heel laten. het wordt een dikke soep. zo’n rijst/mung mengsel heet Kitchari.

ontbijt: 1/3 deel hiervan puur eten.
lunch: een paar worteltjes en spercieboontjes fijnsnijden, goed gaarkoken in een beetje water, 1/3 deel kitchari toevoegen en even meekoken (indien nodig water toevoegen), verse gesneden basilicumblaadjes er door.
avondeten: het laatste deel opwarmen, eetlepel kokos er door en een paar dadels als toetje.
steeds zo goed kauwen dat je alle zaadjes met hun heerlijke, verschillende smaken weer tegenkomt.

tussendoor alleen kruidenthee en warm water drinken. zo! mijn buik voelt weer heerlijk ontspannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: